30 April 2013

Cura de detoxifiere - ziua 1

M-am hotarat sa incep o cura de detoxifiere ce dureaza 2 zile. Am mai tinut aceasta cura anul trecut, tot in primavara si chiar am simtit o schimbare.
Dupa cum ziceam si in postarea "Super Sweet Blogger Award", cam sunt dependenta de dulciuri si oricat de mult mi-as dori sa ma las de ele sau macar sa mananc mai rar, nu prea reusesc. Incerc sa ma pacalesc cu fructe proaspete, fructe confiate, dar degeaba...organismul cere zahar procesat.
In astfel de situatii o cura de detoxifiere este foarte de folos. Anul trecut dupa ce am terminat cura, in primele 2 saptamani nu am mancat deloc dulciuri procesate pentru ca organismul nu imi mai cerea asa ceva.

Ca si concluzie finala, cura de detoxifiere actioneaza ca un buton "reset", organismul nu v-a mai cere alimente procesate, papilele gustative se curata si ele astfel alimentele naturale v-or fi mai gustoase, stomacul, ficatul, pielea si rinchii v-or elimina toxinele acumulate, ceea ce ajuta la absorbtia mai eficienta de vitamine si nutrienti in organism.
Atentie! Nu este o cura de slabire! Are doar rolul de a elimina toxinele din corp!

Prima zi de detoxifiere consta in consumul de lichide. Beti sucuri naturale, ceaiuri neindulcite (nici macar cu miere) si apa. Incepand de dimineata pana seara, beti cate un pahar de lichid cand simtiti ca vi se face foame.

Nu incercati sa beti mai mult decat puteti, nu trebuie sa va fortati stomacul si nici rinichii!
Nu recomand aceasta cura doar cu apa simpla, corpul are nevoie de vitamine si minerale!
Nu recomand prelungirea curei cu lichide pe mai multe zile, 1 zi este suficient!
Daca aveti probleme medicale, consultati intai un medic de specialitate!

De dimineata am inceput cu limonada cu zmeura:
Mod de preparare: se mixeaza in blender 1 lamaie fara coaja, o mana de zmeura congelata sau proaspata si apa plata.
In total cred ca am baut 6-7 pahare.
raspberry lemonade, pink lemonade

Suc de mere (aprox. 2-3 pahare)
- cumparat din Kaufland cu 3-4 lei, nu contine zahar sau conservanti, e facut din piure de mere 100%

apple juice

Suc de ananas (aprox. 3-4 pahare)
- cumparat din Kaufland cu 5 lei, nu contine zahar sau conservanti, e facut din piure de ananas 100%

pineapple juice

Puteti incerca si ceaiuri speciale de detoxifiere, cele mai cunoscute fiind: ceaiul de soc, verde, papadie, galbenele, urzica, brusture, rozmarin.

Daca senzatia de foame este insuportabila, incercati sa mancati fructe si legume sau orice este natural, de natura vegetala. Ideea este sa nu renuntati!
Pe seara mi s-a facut foame si aveam o pofta nebuna de dulciuri, dar ca sa nu renunt la mancarea sanatoasa, mi-am preparat un desert din mere, 100% raw vegan, reteta o aveti aici. Pe langa ingredientele din reteta, am mai adaugat si prune uscate tocate marunt si piure de capsuni (capsuni pasate).
Nu adaugati sare, zahar, miere sau alti indulcitori!

Prima zi este mai grea, organismul o sa ceara alimente procesate, organismul o sa fie slabit (recomand odihna si relaxare totala), sunt sanse sa deveniti irascibili (stati departe de barfe, scandaluri si alte influente negative si incercati sa nu luati decizii importante).


Daca v-ati hotarat sa tineti o astfel de cura, va urez mult succes!

Maine v-a urma ziua a 2-a de cura...


1 comment:

  1. Foarte interesant! Vreau si eu sa incerc desi, nu stiu cum o sa rezist :)) Zilele viitoare am liber de la servici, am sa ma izolez o zi macar in casa ca sa evit lumea si barfele si scandalurile :)) :P Acum pe bune... chiar vreau sa incerc cura ta de detoxifiere. :D Foarte util articolul tau...

    ReplyDelete

Oasap Limited