23 April 2013

Milkshake de ciocolata si banane (raw vegan)

Ingrediente:
1/2 banana
1/4 portocala
200 ml lapte de ovaz
1 lingurita scortisoara
1 lingura pudra de roscove
(cantitatile sunt pentru 1 pahar de 250 ml)

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut.

chocolate banana milkshake raw vegan

Am folosit lapte de ovaz, dar se poate folosi si lapte de soia, de alune de 
padure, de orez sau de migdale, dupa preferinta. 

Daca vreti ca milkshake-ul sa fie mai consistent, 
sa va tina si de foame, puteti inlocui portocala cu nuci/ migdale macinate.

oat milk
Lapte de ovaz Alnatura (magazinul Dm - aprox. 8.5 lei)


Ce fac ingredientele pentru sanatatea noastra?

Bananele sunt foarte bune pentru persoanele subnutrite, febra foarte ridicata, protejeaza inima, mentine constanta presiunea arteriala, mentine oasele sanatoase, protejeaza stomacul, previne ulcerul, ajuta digestia si absorbtia nutrientilor, produce serotonina - hormonul fericirii, ajuta organismul solicitat/ obosit, sunt bogate in vitamina B6, fosfor, magneziu si potasiu, dar contin si cantitati destul de mari de calciu, vitamina A si zinc.

Portocalele previn cancerul, scad colesterolul, reduc presiunea arteriala ridicata, trateaza artrita, previn piatra la rinichi, mentin pielea sanatoasa, protejeaza impotriva infectiilor, previn ulcerul la stomac, contin multa vitamina C.

Laptele de ovaz  reduce riscul de astm la copii, nu contine gluten, controleaza apetitul, imbunatateste sistemul imunitar, reduce riscul de diabet zaharat, reduce colesterolul si presiunea arteriala; contine cantitati mari de vitamina B1, B5, B9, fier, magneziu, zinc si cantitati foarte mari de zinc, dar mai ales mangan (ajuta calciul sa se fixeze in oase, regleaza nivelul de zahar in sange, anti-cancer).

Scortisoara regleaza nivelul de zahar in sange, reduce colesterolul, anti-ulcer, reduce durerile menstruale si cele cauzate de artrita; contine cantitati mari de calciu, fier si mangan.


Carobul (pudra de roscove) este foarte asemanator cu pudra de cacao, dar este mult mai sanatoasa - contine mai multi antioxidanti, nu provoaca dependenta, nu stimuleaza aciditatea gastrica, este anti-alergenic, antiseptic, antibacterial, regleaza glucoza in sange, scade colesterolul. Este dulce, nu amar ca si pudra de cacao, deci adaosul de zahar nu este necesar. Nu contine gluten sau lactoza si nici teobromina - substanta foarte toxica pentru animale, gasita in cacao.



No comments:

Post a Comment