10 April 2013

Din rochie in fusta (fara masina de cusut)

De multe ori mi se intampla sa ma plictisesc de hainele din dulap sau sa ma deranjeze ceva anume la ele. Atunci ma gandesc automat cum as putea sa le imbunatatesc, sa le transform in altceva. De cele mai multe ori mi-am transformat blugii uzati in pantaloni scurti, iar de curand am inceput sa fac fustite din rochii.

Rochita din imagine m-am hotarat sa o modific pentru ca nu imi mai placea partea de sus si nu prea o mai purtam din cauza asta.
skirt from dress no sewing machine


Primul pas a fost sa descos partea crosetata de restul:

Partea de jos (are jupa alba atasata):

In stadiul asta puteam sa ii pun doar elastic si era gata, dar era mult prea lunga, imi trecea mult peste genunchi. Am masurat de jos in sus si am facut un semn la dimensiunea dorita + 2 cm pentru zona in care vine bagat elasticul. Apoi am scos jupa in sus ca sa pot taia materialul.

Am facut canalul pentru elastic. Am indoit partea de sus in interior, lasand spatiu suficient pentru elastic, si am lipit marginea cu adeziv pentru textile de la Bison (rezista la spalare si la fierul de calcat). Pentru ca nu am masina de cusut am preferat sa folosesc adezivul, dar pe materiale inchise la culoare nu il recomand pentru ca sunt sanse mari sa se vada acolo unde adezivul este aplicat in exces.

Dupa ce am terminat de lipit partea de sus, am pus elasticul inauntru si i-am ajustat lungimea astfel incat sa se potriveasca pe talie. Capetele elasticelor le-am suprapus cam 3 cm si le-am cusut (de mana) foarte bine.

Asa arata dupa:

Am taiat excesul de material de pe jupa, dar i-am lasat partea cusuta (adezivul s-a lipit mai bine pe cusatura)

Am pozitionat jupa sub fusta si am intors totul pe dos:

Dupa care am inceput sa lipesc partile de sus cu adeziv:

Asa arata marginea de sus dupa lipire:
- pe dos

- pe fata:

Si fustita la final:
skirt from dress no sewing machine


8 comments: