29 March 2013

Manichiura de primavara

A trecut ceva timp de cand nu mi-am mai facut o manichiura in degrade si cum tot astept cu nerabdare sa vina primavara, m-am gandit sa folosesc culori vesele, fresh. Am ales galben, verde si turcoaz.

Pentru aceasta manichiura am folosit urmatoarele:
aveeno hand cream, ebelin, miss sporty, orly, rimmel nail polish
- crema de maini cu ovaz Aveeno
- dizolvant oja fara acetona Ebelin (magazinul dm)
- lac de unghii pastel Orly, nuanta Rose-Colored Glasses
- lac de unghii transparent Rimmel, 421 Clearly Clear
- lac de unghii galben Miss Sporty QuickDry, 301
- lac de unghii verde Asda, Apple Green 26
- lac de unghii turcoaz Miss Sporty, nuanta 60
- betisoare de urechi
- burete pentru fond de ten ELF
- scobitori (le-am folosit pentru a indeparta excesul de oja de pe cuticule)

Am aplicat prima data un strat de oja Orly ca baza. Puteti folosi si lac simplu transparent, dar am observat ca pe o baza mai pastelata culorile sunt ceva mai aprinse.
Orly nailpolish Rose-Colored Glasses
Am lasat sa se usuce primul strat, dupa care am aplicat un strat de oja galbena. Nu trebuie sa arate perfect pentru ca vor mai fi aplicate alte straturi peste. Lasati sa se usuce foarte bine inainte de a trece la pasul urmator.
Miss Sporty QuickDry 301 nail polish
Se aplica oja verde direct cu pensula pe un colt de buretel
apoi se preseaza pe unghie foarte usor. Eu am inceput aproape de la baza unghiei, lasand foarte putin din galben sa se vada, si am continuat pana la varf. Pentru fiecare unghie in parte trebuie aplicat un strat nou de oja pe buretel. Nu are nimic daca se aplica toate straturile pe acelasi colt.
green nail polish
Am folosit burete pentru fond de ten de la ELF. 
* Ca sa faceti economie la buretei, dupa ce ii folositi la fondul de ten in loc sa ii aruncati, ii puteti spala, usca, apoi ii puteti folosi pentru manichiuri de genul acesta.
Lasati sa se usuce, apoi treceti la urmatorul strat de oja verde. De data asta am inceput sa aplic cam de la jumatatea unghiei in jos, lasand la baza unghiei putin din primul strat la vedere.
spring nail art, green yellow nail art
Am mai intensificat putin verdele spre varful unghiei.
spring nail art, green yellow nail art
Va puteti opri si aici finalizand cu un strat de oja transparenta deasupra. Folositi betisoare de urechi imbibate in dizolvant pentru a sterge urmele de oja de pe pielea din jurul unghiilor, apoi aplicati o crema hidratanta pe maini.
Eu am mai aplicat pe varfuri un strat subtire de oja turcoaz, tot folosind buretelul. Dupa ce s-a uscat bine totul am aplicat un strat de oja transparenta pentru a face manichiura mai rezistenta. 
Asa arata la final:

spring nail art, green yellow nail art
spring nail art, green yellow nail art
Nu trebuie sa folositi neaparat aceleasi culori. Exista o infinitate de combinatii frumoase care merita incercate.
Manichiura nu este foarte complicata, trebuie doar sa aveti putin mai multa rabdare. Sper ca v-a placut si poate o sa incercati si voi. :)


3 comments:

Oasap Limited