Ingrediente
100 ml apa
100 ml ulei de masline
50g miez de nuca
50g parmezan ras
usturoi, dupa gust
ardei iuti, dupa gust
aprox. 300g leurda
Se mixeaza toate ingredientele in blender sau in robotul de bucatarie.
Sosul obtinut se serveste cu paste fainoase, la fel ca un sos Pesto normal.
Pofta buna!
Se poate tine la frigider 2-3 zile sau se poate congela.
Leurda poate fi inlocuita cu urzici, patrunjel sau busuioc.
Leurda poate fi inlocuita cu urzici, patrunjel sau busuioc.
Ce fac ingredientele pentru sanatatea noastra?
Uleiul de masline reduce riscul de cancer la san, scade nivelul colesterolului in sange, antioxidant pentru celule, regleaza presiunea arteriala ridicata, este bun pentru diabet, obezitate, reumatism si osteoporoza.
Nucile reduc presiunea arteriala, sunt anti-cancer, reduc riscul de boli de inima si de diabet zaharat; contin cantitati mari de vitamina B1, B6, B9, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, zinc si antioxidanti.
Usturoiul este un antibiotic natural, reduce riscul de cancer la stomac si colon, desfunda sinusurile, este antioxidant - imbunatateste sistemul imunitar, ajuta circulatia sangelui (afrodisiac), reduce colesterolul.
Ardeii iuti reduc nivelul de zahar in sange, subtiaza sangele, ajuta circulatia sangelui, protejeaza inima, reduc inflamatiile si durerile, desfunda sinusurile, reduce riscul de cancer la stomac si stopeaza evolutia cancerului de prostata, reduc colesterolul si ajuta la arderea grasimilor.
Leurda (usturoiul salbatic) este buna pentru indigestii, pentru arteroscleroza, reduce presiunea arteriala, anti-iritant, este foarte bogata in fier si vitamina C.
Buna
ReplyDeleteTe-am nominalizat pentru Super Sweet Blogging Award
http://ana-roz-mov.blogspot.ro/2013/04/super-sweet-blogging-award.html
Ah ce nebunie,cred ca iubitul meu o sa fie inebunit dupa reteta asta :) :*
ReplyDelete